Együtt lépünk a középiskolába

Az SVM Duráczky EGYMI –ben 2024. 10. 02 és 03-án ismét megrendezésre került az „Együtt lépünk a középiskolába"- című program.

A rendezvény időpontja hagyományosan a Kaposvári Pályaválasztási Kiállítás időpontjához igazodott. A program célja, hogy  sajátos nevelési igényű tanulóink tudatosan, felkészülten válasszanak középiskolát, és a lehető legeredményesebben tudjanak majd beilleszkedni az új közösségbe.

Az első napon csaknem 32 tanulónk (saját és integráltan ellátott) ismerkedett meg a pályaorientáció fogalmával és céljával. Különböző érdekes feladatok megoldása után kezdett körvonalazódni, hogy milyen pálya felé lenne érdemes elindulniuk.

Ezután csoportokban, több helyszínen ismerkedhettek a különböző ágazatokkal és próbálhatták ki magukat a vendéglátás, az építőipar, mezőgazdaság és az egészségügy szakmacsoportokban. A csoportok tanárai érdekes és interaktív feladatokkal tevékenykedve keltették fel a tanulók érdeklődését. Ez idő alatt a 8. osztályos tanulók a POVI mérést végezték el! Az intézmény pedagógusai /pszichológusai a helyi igényekhez igazították programot.

A második napon a 7-8. osztályos tanulók részt vettek a városi Pályaválasztási Kiállításon. Megtekinthették a Somogy Vármegyi Intézmények standjait, tájékozódhattak a különböző képzésekről. A kiállító intézmények oktatatóival és diákjaival beszélgethettek. Lehetőség volt még pályaorientációs teszt és idegen nyelvi szintfelmérő teszt kitöltésére, valamint virtuális munka kipróbálásra.

Délután dr. Gáll Gabriella tájékoztatását hallgathatták a tanítványok és szüleik az iskola rendszerű szakképzésre jelentkezők egészségügyi alkalmasságát érintő hasznos tudnivalókról.

A program zárásaként Csekné Kudomrák Gyöngyi intézményegység vezető tartott tájékoztatást a továbbtanulásról és a SNI tanulókat megillető kedvezményekről.

Az „Együtt lépünk a középiskolába” programot januárban folytatjuk.

 

Kovácsné Balogh Renáta

gyógypedagógus

 

Együtt lépünk a középiskolába_1Együtt lépünk a középiskolába_2Együtt lépünk a középiskolába_3Együtt lépünk a középiskolába_4Együtt lépünk a középiskolába_5Együtt lépünk a középiskolába_6Együtt lépünk a középiskolába_7

Címkék: általános


Vissza az előző oldalra